Acorn!

Hejhopp

Idag var jag, Emelie och Sonny på besök på en särskola, det var väldigt intressant och roligt att få se hur de jobbade med barnen. Personalen var otroligt bra och trevliga. På förmiddagen fick vi gå in i olika klassrum Emelie och Sonny fick vara med på varsin lektion i olika klasser och jag fick vara med på terapin. Jag satt och prata med en kille som hette Gerrold, hur trevlig som helst. Han berättade hur de jobbade, om barnens problem, vad de kunde bero på och massa mera. Han tränade musklerna en sjuårig pojke, han kunde inte stå utan stöd men Gerrold trodde han skulle kunna stå själv inom ett halvår. Sen var det break, vi var ute med barnen i solen. Sen var det dags att återgå till lektionerna. Nu fick alla vara med inne på terapin. Jag fick följa med Philip in i ett mörkt rum med massa lampor och bollhav m,m. Där tränade de barnens sinnen. Han berättade allt han gjorde och varför, väldigt intressant. Sen fick jag se när han skulle massera en treåring pojke som hade autism och var hyperaktiv. Han skulle få massage för att lugna ner sig. De använde en likadan massagesak som jag har hemma, häftigt! Men personalen var som sagt helt underbar, jag tror jag pratade mer engelska under de två timmarna jag var där än under den tiden jag varit i Kenya!! Jag vill dit igen, men det hinner vi ju inte! Men vi bytte mailadresser. Jag har lovat att jag ska kolla upp åt Gerrold ifall det finns någon lämplig utbildning för honom i Sverige, han ville nämligen dit och studera, haha!

Sen har vi även solat och shoppat idag. Det var bra tycker jag! Men alltså något väldigt tråkigt at att kinderäggs chokladen är sluuut!!  Jag skulle ju köpa med mig typ 5 paket hem men nu är det helt slut, såå stackars mig! Jag tror nog att det är jag som köpt upp alla haha!!

Snart är jag hemma!!

Pusshej 

6 dagar = Svensk mark under fötterna

Hejsan hoppsan!

Idag har vi varit på besök hos en gymnasieskola! Det enda vi visste innan var att vi skulle besöka en skola som de här på svenska skolan hade ett samarbete med! Jag hade föreställt mig en byggnad men korridorer, klassrum, skåp osv. Det var inte rikgit så.
Vi kom till en gård med en massa plåtskjul. Skjulen var alltså klassrum, de var uppbyggda av plåtvägga, plåttak och galler fönster. Vi delade på oss och besökte olika klasser, jag och Nichlas följdes åt. Vi fick vara med på 3 olika lektioner, Geografi, Matematik och Religion. Lärarna var jätte härliga, positiva och skämtsamma. På religionen prata de om sex före äktenskapet, graviditet, abort osv. Det var jätte intressant att sitta och lyssna. Eleverna var glada att vi kom, de tyckte inte vi skulle åka hem på fredag utan att vi skulle stanna hela året haha! Jag satt tillsammans med en tjej som hette Mildred (samma som farmor, det var häftigt). Vi prata på mycket vi, jag tror hon inte fick så mycke matta gjort. Hon tyckte om mina örhängen så jag lova att köpa ett par till henne ifall jag någon gång i mitt liv skulle komma tillbaka haha! Sen fick hon även mitt nummer och mejl! Hon var lika gammal som mig och kom från Kibera (slummområdet vi varit i). De gick i skolan från 7 på morgonen till 6 på kvällen! Det är helt sjukt länge!!! Det var i alla fall väldigt roligt att hälsa på gymnasieskolan. Tack Dessire för vi fick göra det!

Jag har kommit fram till vad som jag saknar jätte mycket!! Ren luft!! Alltså luften här är ju inte den bästa och det ska bli så skönt att kunna andas in riktigt norrländsk och ren luft!!!

Ikväll var det tänkt att vi skulle äta på java house, men nu mår Sonny inge bra! Så för hans skull åt vi middag här på skolan istället! Det blev pannkaka och scones, mums! Men vi vill ju som fortfarande göra något roligt ikväll så därför har vi tänkt gå på bio! Det kommer bli jätte mysigt och vi får skjuts av skolan båda vägarna, kan inte bli bättre!

Nu ska jag surfa vidare!

Pusshej!

Ngong Hills

Hejsan svejsan!

Idag har vi varit väldigt duktiga! Vi har vandrat en mil på stora kullar, upp och ner och upp och ner! Det var inga små kullar och väldigt branta var de! Det tog drygt 3 timmar att gå! Vi var väldigt trötta när vi äntligen kom fram till slutet! Det här gjorde verkligen bra för min förlorade innebandyträning! Massa flåsande och massa träning för vadmusklerna!! Vi var många som gick, kring 50 stycken och så hade vi med oss 3 militärer som hade stora vapen att skydda oss med. Men allt gick bara bra, men tror att alla svettades ganska mycket! Det var ju högt upp så luften var torr och solen varm, tur att himlen inte var helt molnfri :D När vi kom tillbaka till svenska skolan var vi alldeles svarta, speciellt på benen, vi ahde gått i massa sand och damm. Då var det perfekt med ett svalkande dopp i poolen, skööönt!

Igår gick vi på en marknad som heter toys, den skulle tydligen vara jätte bra, men så himla kul tycker jag inte den var! Men det var kul och gå kring stånden för det var som en labyrint, man visste aldrig vart man skulle hamna! Sedan fick vi även följa med på en sightseeing tur genom nairobi city, det var skoj! På kvällen så fikade vi, kan ni gissa var? RÄTT på java house såklart, vad annars! Sen blev det även en liten svensk stund framför melodifestivalen! Det kändes bra att få se lite svensk tv! toppen!

Nu är det strax dags för middag, sen blir det kanske en promenad till Junction, får se, får se!

Pusshej lever pastej

Friday!

Hejsan =)

Nu är det en vecka tills vi lyfter från Nairobi och 8 dagar tills vi landar i Umeå! Jag skojjade bara igår! Haha då var det 9 dagar kvar! Idag har vi badat med barnen från vår skola, det gick bara bra! Vi plaskade på och hade roligt! På förmiddagen sjöng vi kyrksånger med barnen och lekte! Dagen gick bra förutom att två ungar spydde under mellanmålet och då fick jag panik för jag är ingen beundrare av spya! Ena barnen satt till och med brevid mig!! Men lärarna bytte bara kläder å sen fick de återgå till de andra barnen! Konstigt att de inte blev hemskickade!

Något väldigt tråkigt är att Mallan och Nicke har blivit matförgiftade!!!!!! Men vi andra har klarat oss, så det var tur att alla inte åkte på det! Men det är synd om dom. De har feber och ont i kroppen speciellt magen. De åkte till sjukhuset idag och tog massa prover så nu har de fått medicin så snart är de på fötter igen! Hoppas de mår bättre redan imorgon! Så ikväll blir det ingen resturang, utan de två ska vila medan jag, Emelie och sonny ska se film och mysa! Vi har ändå klarat oss länge från sjukdomar, vi har bara haft förkyldningar och så sista helgen så ska de gå så här snett!

Nu är det bara att ladda på batterierna och njuta av den sista veckan =)

Trevlig helg alla glada umebor!!!!

Puss

Hot, very hot!

Hejsan!

Nu har jag börjat på den andra skolan, Arcadia! Lärarna är väldigt trevliga och glada mot oss! Däremot är de inte lika trevliga mot barnen! Detta är en mycket strängare skola men de har bättre pedagogik. Barnen har förståelse för vad de gör men gör de fel så blir det inte roligt! Jag arbetar med Leann som har en grupp med barn som är mellan 3-4 år gamla. Det är få barn i klassen kring 7 stycken. Idag fick Lisa slänga sin bok i papperskorgen för att hon inte gjorde 3:or som hon skulle! Sen fick hon gå och vara i en annan klass för hon inte gjorde som teacher Leann sa! Men det fungerar bra för mig på Arcadia och jag trivs bra trots lärarnas arbetsätt!

Leann frågade idag vad det första som jag skulle göra när jag kom tillbaka till sverige var!
Jag sa DRICKA MJÖLK!

Mjölken är är ingen höjdare!!!

Dagarna rullar på bra här i Afrika, tiden går fort! Om 8 dagar landar jag i Umeå det är jätte snart! Imorgon är det fredag så då ska vi bada med barnen från Arcadia här på svenska skolan! Det kommer bli roligt! Sen på kvällen ska vi lyxa till det och gå på en resturang på Juntion! Hoppas den inte är dyr bara! Ifall den är dyr så kan vi ju alltid äta på java house =)

Tack för alla kommentarer, dom blir jag glada av =)

Saknar alla härliga Norrläningar!! Här på internatet är det typ bara stockholmare!!!

Puss

Andra besöket i Kibera!

Hejsan!

Idag var vi i Kibera igen, det kändes bra att dela ut sakerna vi köpt! Jag handlade även lite av kvinnorgruppen, det var bra! Jag och Malin har skrivit ett kort inlägg på den gemensamma bloggen om ni är intresserade att läsa www.helloafricat.blogg.se!


Jag med två pojkar från skolan i Kibera

Vet ni att massage här på ett gym kostar 120 kronor för en timme! Alltså en halvtimme kostar 600 kronor i Sverige! Jag tror jag måste ta vara på chansen och unna mig en timme! =)

Nu ska vi se en film tror jag och imorgon är det dags att byta skolor så jag ska till Arcadia, det kommer bli spännande :)

Ha det bäst!

Pusshej!

Update from Kenya

Hejsan!

Idag har det varit en ledig dag igen, men idag har vi faktiskt inte legat i solen hela dagen! Det var målnigt imorse så efter lunch bestämde vi oss för att gå till Junction. Vi gick först på Nakumatt för att handla till en skola i kibera (slummområdet) som vi ska besöka imorgon. Vi hade bestämt innan att vi skulle lägga 100 kronor var, alltså 500 blev det totalt! Det räckte väldigt långt! Vi köpte 3 plancher, 2 stora lådor med kritor, färgpennor, kladdkritor, 40 blyertspennor, 3 penvässare, 5 linjaler, 10 sudd, 80 små skrivhäften, 4 hopprep, 2 plastbollar och 6 tennisbollar! De kommer nog bli jätte glada över det och det känns bra att kunna hjälpa till på något sätt.

När vi handlat klart till kibera blev det lite shopping för oss själva! Jag handlade en klänning och nya flippflopp (mina var väldigt nötta)! Sen har jag även hittat en superfin t-shirt som jag ska köpa någon dag! Sen blev det lite nudlar, glass och choklad förståss :D 

Idag drack jag bananmjölk, häftigt va?! Det smakade bara bra! Sånt skulle vi haft i Sverige!!

Jag och Malin skulle tvätta idag, det gick inte så bra! Vår tvättmaskin slutade mitt i allt så vi var tvungen att ta ut kläderna och de var jätteblöta, vi fick vrida ur vattnet, så nu kommer det ta jätte lång tid annan de är torra! haha men de var ju maskinen det var fel på och inte oss i alla fall! Förresten så har jag tappat bort en påse med smutskläder, de är barta borta, jag får hoppas den kommer fram snart, annars var det inte så viktiga kläder, typ bara underkläder tror jag!

Jag är väldigt dålig på att lägga upp bilder men det tar en sån väldans tid! Men idag kände jag att det var dags med en bild från safarin!


Titta giraffen i bakrunden!!!

Imorgon blir det som sagt Kibera och så ska vi även förbi på Amicus för att säga hejdå och typ ta kort :D Det blir säkert ett inlägg imorgon om hur dagen var så håll utkik!

Pusshej

Luugnt i afrika!

Hejsan =)

Idag har det varit en väldigt lugn dag, vi tog sovmorgon till 10 och gick då upp för att äta brunch! Vi smakade pannkakor idag, dom var super tjocka å var inte så goda! Något som är jätte bra med maten här är att det alltid finns massvis med grönsaker! Massor med paprika!!!! Jag äter fullt med grönsaker varje dag! Grattis till mig!

Efter brunchen väntade solen, och det är som där vi har legat resten av dagen! Spelar lite kort, läst och lyssna på musik =) Det blev även en tennismatch idag, revanch (vet inte hur det stavas)! Idag var vi inte lika starka men däremot var det fel på bollen! ingen studs i den! haha så därför vann vi inte idag heller, men nästa gång så ska vi nog vinna!!

Nu har jag nyss ätit middag (kött å potatis) så sen ska vi åka till Junction och kan ni gissa vad vi ska göra där? jajamensan vi ska gå på javahouse och stoppa i oss något gott!! det blir bra det!

ha det så bra!
puss

Valentines day

Hejsan

Idag är det alla hjärtansdag! Då ska vi på valentines advent ikväll, det tror jag kommer bli väldigt kul!

Det blev ingen resturang igår istället åt vi båda middag och efterrätt på java house! Super gott! Jag åt kycklingbröst med strips och sallad, färskpressad apelsinljus och till efterrätt en milkshake! Mums! Alla var väldigt m'tta eferåt så vi avr nästan tvungen att rulla hem :P Väk tillbaka på internatet så spelade vi  kort, såg på film och åt passionsfrukt! Det blev inget nattdopp, det var nämligen förbjudet att bada i poolen efter 11 på kvällen :P Men någon kväll när det inte är en så sträng internatföreståndare kanske vi kan ta oss ett dopp!

Idag har det varit jätte bra väder så vi har självklart legat ute i solen och pressat. Vi har även hunnit med lite tennis! Jag och Malin skulle utmana Nichlas och Sonny! Vi tjejer imponerade redan från start och vi spelade väldigt bra, trots det förlorade vi alla 5 set, men kul var det! Vi kom fram till att vi var för starka för tennis eftersom vi oftast sköt bollen utanför planen! Det är inte lätt att vara för stark alltid! Jag och Emelie har även simmat i 20 minuter, det var skönt!

Nää nu ska jag leta mig tillbaka ut i solen igen och sedan blir det middag här på internatet!

Saknar alla mina fina svenskar!

Puss

Fredag den 13!

Jambo!

Först måste jag berätta att vi har världens bästa café här i Afrika!! Java House som jag har nämt tidigadre! För några dagar sen när vi åt där så besällde jag en Choclat fudge cake! Visste inte vad det var med allt med choklad är ju gott! Det visade sig var en super stor chokladkaka för bara 20 kronor. Det var som kladdkaka med chokladkräm! helt underbar! Igår var vi även där en sväng och då beställde jag en choklad banan milkshake, jätte god var den med såklart! Allt där är super gott och inte alls dyrt! 

Jag har brännt mig ännu mer! Igår på min lediga dag skulla jag pressa lite extra mycket tänkte jag. Det slutade med att jag brände mig på bröstkorgen, under armarna och i ansiktet (kinder, panna o ögonlock) Snart måste jag ju bara brännt mig färdigt!!

Jag spelade även tennis igår, fick ordentiligt med motion eftersom jag var tvungen att springa runt över två planer för jag och Emelie hade lite svårt att hålla kvar bollen på en planen! haha! Men vi ska träna upp oss så vi är proffs till senska sommaren! :D

Ikväll är det fredag den 13 tänkte så vi lyxa till det lite! Först ska vi ut och äta på en resturang som ligger vid Junction! Efter det blir det såklart efterrätt på Java house! haha! Sen ska vi ta en taxi tillbaka till internatet där vi ska försöka leta upp en skräckis att mysa upp framför och sen avslutas kvällen med ett nattdopp i poolen, kan inte bli bättre! Sen tror jag att jag, Malin och Emelie ska ja sleepover också! =)

Förresten har jag hittat en chokladkaka alltså som typ marabou fast den smakar kinderägg!! Så himla god!! ja jag vet ju nu vad mina pengar kommer gå åt till!

Nää men nu måste jag ta vara på min lediga dag och leta mig ut i solen, men självklart med ett kilo solkräm på!!

Puss

Holiday!

Hejsan =)

Idag är jag ledig, det är nämligen så att skolan där jag, Emelie och Sonny jobbar har lov torsdag och fredag. Efter helgen ska vi byta skolor så vi ska börja på Arcadia och Mailn och Nichlas ska börja på Amicus. Då är det så underbart att Arcadia har lov måndag och tisdag så vi är alltså ledig i 6 dagar nu! Helt underbart, det är bara att ta vara på dagarna och  pressa i solen! Någon av de här lediga dagarna ska vi försöka få fara tillbaka till Slummområdet kibera, men vi får se hur det blir med det!

Igår åkte Ann-chalott hem! Så nu är vi all on our own! Vi ahde väldigt roligt när hon var här och jag kommer sakna hennes härliga humor! Men vi fick en fin sista syn av henne när hon skulle kliva in i Taxin och gick och satt sig i förarsätet "hahah oj jag ska ju inte köra" haha!!

Igår tror jag var den finaste dagen hittils i Afrika! inte ett ända moln på himlen!! så när vi kom tillbaka från våra praktikplatser blev det att ligga i solen ett tag, toppen! Kvällen var väldigt mysig, efter Ann-charlott farit så kolla vi mejlen sen tog vi oss kvällfika och satte oss på en balkong och spela Chicago, väldigt mysigt!

Nu har jag nyss ätit brunch, managrynsgröt och mackor! haha så nu ska vi berätta om Armicus school på den gemensamma bloggen sen väntar solen!

Jag har skaffat ett Afrikanst sim-kort! så nu kan jag typ skicka sms tror jag, fast jag vet inte om Sverige kan kontakta mig, jag vet inte riktigt hur det fungerar! Men Malin hade inte kunnat ta emot sms från Sverige i alla fall, men jag lär väl märka! Mitt nummer är 07 70 36 33 85 =)

Puss


It´s raining in Africa

Tjosan!

Idag var det dags att gå tillbaka till praktiken på Armicus kindergarten. Vi började vår promenad men halvägs började det ösregna, det bara vräkte ner! Vi skyndade till skolan men när vi kom fram kunde vi vrida vatten ut kläderna! Mina skor var vita när vi började att gå men när vi kom fram var det bruna, det är ju som jord till trottoar så det blev väldigt lerigt! Vi fick en lite handduk och gick sedan in till våra klasser, men vi frööööös!! Alla satt med gåshud så efter vi fått vårat te vid 10 tiden frågade vi ifall vi kunde få gå hem till internatet eftersom vi var så kalla, vi ville ju inte bli sjuk! Lärarna var snälla och lät oss gå! Vi hann precis fram till Brunch på internatet, mums! Sen startade vi en tvättmaskin och kröp sedan ihop i TV-rummet och såg på lite film!

Imorgon ska min rektor åka tillbaka till Sverige, det känns lite tråkigt! Hon har varit helt toppen och vi har haft väldigt roligt =) Nu måste vi hålla reda på oss själva, men det ska nog gå bra, hoppas jag! Men ikväll blir det i alla fall avskedfika på Java house, där är det billigt och super gott  =)

Nu ska jag kila vidare

haha nu började det ösregna igen, jag tror vi måste gå och inskaffa oss paraplyer!

puss 


Maasai mara

Hejsan!
Nu ska jag berätta om vår underbara helg!

Lördag
Vi blev upphämtade klockan halv 8 av våran guide, joshua! En helt underbar kille som förklarade att det var lite dåliga vägar vi skulle få åka på men här i Kenya kallade dom den för "Free African- massage" haha! Man guppade runt väldigt mycket i fem timmar, men det var lite roligt tycker jag! Vi sjöng och hade roligt i bilen! Väl framme fick vi våra tält! Jag var inställd på att sova i ett litet tält mitt i ingenstans! Inte riktigt så var det, vi hamnade på ett femstjärnigt hotell! Visst var det tält vi sov i men det var tält med toalett, dusch, sängar parkettgolv, sminkbord m.m! Väldigt lyxigt var det! Ganska snabbt var det dags för Lunch! Det lyxiga bara fortsatte, det var buffé! hur mycket mat som helst som man bara fick plocka och plocka! Det fanns allt möjligt! Till och med efterrätt som buffe, massa olika bakelser att välja på och man fick äta hur många man ville! Något som jag åt varje dag var ananas med chokladsås, mums! Det var buffe till alla måltider, väldigt gott! Jag tror alla la på sig några kilon under helgen =) Klockan fyra skulle vi fara på våran första jakt på djur! Vi hade turen på vår sida, vi såg gesseler, antiloper, bufflar, elefanter, pumbas, nått kattdjur, giraffer, lejon och leoparder!! Alltså så många djur är det inte säkert att man får se ens när man är ute i sju dagar! Dock blev vi lite sena tillbaka till hotellet, vi blev stoppade av militärer som hotade att ta Joshuas tillstånd eftersom vi var ute när det var mörkt, men det löste sig ;) Vi stoppade i oss en goood middag och slocknade ganska snabbt =)

Söndag
Halv sju gav vi oss av på en tur efter djur! Vi såg flera djur som vi sett dagen innan bland annat, gesseler, elefanter och bufflar! Något som vi även fick se idag var en noshöring, väldigt sällsynt att få se! Den var jätte stor och var ute och sprang på fälten! Vi var väldigt nöjda när vi kom hem, vi hade redan i stort sett fått se alla djur =) Vi åt frukost och vilade en stund inför nästa utflykt!

Vi for och besökte en masai by! Det var väldigt roligt!!! Vi möttes av en kille som hette ole bala, han var 18 år och skulle visa oss runt i byn! Männen i byn började med att välkomna oss med en dans, vi fick vara med och dansa det var väldigt roligt! Nichlas och Sonny fick vara med i en hopptävling, masaier hoppar nämligen för att få tjejer, ju högre man hoppas desto mer tjejer får man, sjukt! Sen fick vi besöka en hydda! ett hus gjord i kobajs, pinnar och löv! Väldigt mörkt och läskigt! Han berättade hela tiden om deras levnadsätt, bland annat att man måste döda ett lejon för att få gifta sig och massa annat.  Kvinnorna i byn sjöng en välkomst sång, jag, Malin och Emelie fick också vara med! När det var dags att åka kom Ole bala fram till Ann-Charlott och frågade ifall han kunde få köpa mig för 50 kor, han skulle köra dom till Sverige och allt!!! haha som tur var gick Ann-charlott inte med på det! Sen blev även jag och Malin erbjudna att stanna ett år och vara fruar till en gammgubbe, men vi tacka nej!! Alla vi fyra tjejer blev erbjudna att spendera natten men vi kände att våra lyxtält lockade mer än deras hyddor! hahah

Klockan fyra for vi ut på vår sista safari tur! Vi såg gesseller, bufflar, giraffer men också något nytt!! vi såg flodhästar! De var jätte häftiga, de stack upp dera huven från vattnet, en blev lite arg och sprang och gapade mot oss, det var häftigt!! Nu hade vi fått se alla djur som vi ville, alla var väldigt nöjda!

Vi for hem och slängde i oss en god middag sen blev det lite kortspel i vårt tält! Mysigt!

Måndag
Vi klev upp tidigt och åt en god frukost. Klockan halv nio var det dags att sätta sig i bussen för att åka hem! Det var en lååång bussresa och alla var trötta! Men vi fick ju ännu mer African-massage ;) Vi kom fram vid halv två och sedan dess har dagen varit lugn. Vi har solat lite men det är lite molnigt idag så det gick inte så bra. Snart är det dags för middag sen ska vi skriva ett gemensamt inlägg på vår blogg ikväll www.helloafricat.se, Annars blir det nog att lägga sig tidigt och ladda inför imorgon då i ska tillbaka till praktiken =)

I´m back!

Hejsan!

Ville bara säga att jag är hemma helskinnad från safarin! Jag har haft det jätte bra! Jag ska skriva emr i ett inlägg senare men nu ska jag ut i solen först!!

puss

Partyy in Africa

Hej hej hallå!

Det största misstag som jag gjorde när jag skulle packa var att jag inte packade kaviar! Man får ägg till frukost här, men så här jag ingen kaviar, jag vill ju ha ägg och kaviar på macka, men imorse sa var Ann-charlotte min räddning, hon hade kaviar med sig, det var helt underbart!

Idag har det varit kanonväder, jag fick sovmorgon, vi började klockan 10,  för då skulle vi bada med barnen från vår skola. Det var rolig men kallt att bada!!

Efter badningen for jag och Emelie till Junction, vi var länge inne på en affär som heter Mr. Price, Jag köpte världens finaste pyjamasbvyxor!! Min syster kommer bli avis tror jag!! Hur fina och mysiga som helst längtar till min premiär med dem ikv :D jag köpte även solglasögon och ett linne :D

Sen for vi till internatet och pressade lite i solen, sen var det dags att promenara tillbaka till Junction för att fika på java house, jag fikade en kaffe och en brownie, väldigt gott! Sen gick vi på nakomatt och köpte lite gott inför safarin, vykort samt väldigt snygga solhattar, min är rosa med en elefant på! Nu har både jag Emelie, Mallan och Ann-charlott varsin, vi kommer se grymma ut imrogon på safarit!

Efter våra bra inköp for vi till en resturang som heter habesha, det var inte så gott, man åt med händerna, men vi hade väldigt roligt i alla fall.  Äggen vi fick hade inte gula äggulor utan gråa. Jaja, det var i alla fall en väldigt skrattfylld upplevelse!!!

Imorgon blir det safari, kommer bli jätte spännande, men lite läskigt också, när vi ska sova har jag i alla fall blivit lovad att ligga mellan Malin och Emelie, vilket känns skönt!! Det kommer nog bli väldigt roligt.

Jag har fortfaradne inte fått tag i något sim kort här nere, de har slut, men nu har vi blivit lovade att få varsin på tisdag

Jag har brännt mig på många ställen, benen, ryggen, axlar, nacka, knäveck, rumpa, armar, panna, näsa! Men snart har jag gjort bort alla ställen så då kommer jag ju snart bli brun :D jag flagnar också lite men då har jag ju gjort bort det med :D

Ha det sa bra så hörs vi om tre dagar!

Puss

Kibera

Hallå

Idag har vi varit i Kibera, Afrikas största slummområde!! Det var det värsta jag sett i hela mitt liv!!! 1,3 miljoner människor som lever i fattigdom, de har inte råd med mat till att mätta sin familj. "Marken" vi gick på var inte mark utan nedtrampade sopor. Det går inte att beskriva hur det var att gå igenom där, Vi gick runt i 3-4 timmar och hade knappt sett en fjärdedel av slummen. Efter gatorna sålde de mat, bland annat torkade spigg omgivna av flugsvärmar. När vi bara gått ett tag igenom slummen så kom det några barn fram till oss. Jag böjde mig ner och sträckte fram handen för att hälsa på dom, och direkt tog kanske fem barn tag i min hand. Barnen var helt underbara, jätte glada trots deras levnadförhållanden, likaså de vuxna. Vi fick träffa en rektor på en skola i slummen, han berättade om hur de kämpade för att få mat  till barnen så de skulle orka en skoldag. Om man inte har en utbildning kan man inte ta sig ifrån Kibera.

Han som guidade oss runt i slummen hette Francis, en helt underbar kille som har bott hela sitt liv i Kibera. Han kämpar mycket för att hjälpa människor där, liksom alla andra! De sa att ifall du vill överleva i slummen får du inte vara egoistisk.

Jaa ni kan läsa mer om våra intryck på www.helloafricat.blogg.se där jag även nu försöker att ladda upp lite bilder. Jag kan nog tala för alla när jag säger att det här är en dag vi aldrig kommer att glömma!!

Var glad för hur ni lever!!!

If you don´t behave i will send you to the naughty corner!

Hejsan!

Måste börja med att säga att jag är igen känd i Afrika!!!!! Haha Pär som är rektor på skolan har stuga i sörmjöle! jag prata med hans fru och dotter igår! Frun som heter Dessire kände igen mig från när jag var liten och vet vilka mina föräldrar är, väldigt häftigt tycker jag! trodde aldrig att jag skulle träffa någon som kände igen mig här :P Världen är inte så stor trots allt ;P

Idag är det får fjärde dag i Nairobi, men kommer mer in i vardagen för varje dag =) Idag har vi varit på praktiken som vanligt, kan säga att det är inget man längtar till att gå på, det är inte som i Sverige när det kändes jätte kul att praktisera =) Vi jobbar mellan halv nio och ett på dagarna vilket är ganska kort men det är tillräckligt! Idag var jag med en klass där barnen är mellan 4-5 år gamla, på morgonen sjöng alla barn på skolan tillsammans men sen var det dags för lektioner! i min klass skulle vi ha matte, de skulle addera tal som te.x. 8+9=? meningen är att det ska rita bollar under siffran, alltså åtta och nio bollar och sedan räkna alla bollar, många barn har som ingen förståelse för vad de gör, många chansar, de förstår inte att de ritar bollarna för att det sedan blir svaret på talet. Jag ville hjälpa dom att förstå så jag förklara och hjälpte till! Men då kom teacher Elisabeth och sa att jag inte fick hjälpa utan bara kolla vad som var rätt när du var klara! Var något fel skulle man sudda ut svaret och bollarna så fick de göra om. Lärarna är ganska hårde mot barnen i klassrummet men på rasterna är de snälla och leker och myser med barnen, men det är väldigt olika från lärare till lärare! Vi äter alltid lunch på praktiken, idag fick vi Chapati, tydligen en av det bästa måltiderna man kunde äta i Afrika! Vi höll väl inte riktigt med, det var nå bröd och köttgryta och gränsakerm allt smakade som mjöl och vatten ;P tur att vi fick vattenmelon och mango till efterrätt :D Men det känns dumt att lämna mat, så jag tryckte i mig så mycket som möjligt till magen sa ifrån!!

Efter praktiken solade och badade vi på svenska skolan, riktigt skönt! Vi fick träffa två kvinnor som jobbar på en AIDS grupp i kibera! Kibera är sörsta slummområdet i Kenya, vi ska dit imorgon och jag är jätte nervös på hur jag kommer att reagera, tror inte man kan förbereda sig på något bra sätt! Vi ska följa med en kille som heter Francis som ska visa oss runt i kibera på skolor och likande, sen ska vi också besöka kvinnorna och köpa något av deras saker som de tillverkar för att samla in pengar till AIDS drabbade kvinnor =)

Jag följde även med på gymmet idag, kändes skönt att träna lite, men vi träna igår också på friskis och svettis jätte kul var det!! Sen såg vi på när tjej fotbollslaget spelade match idag, de förlorade men det var ändå kul att se :D

Maten här på svenska skolan är jätte bra! God svensk mat, har nyss ätit hemlagad pizza :D Ikväll blir det myskväll, vi alla fem ska se på film, komemr bli bra :D

Ses snart!

Jag är trött!

Hallå :D

Nu är som den riktiga första dagen i Kenya bortgjord! Vi har besökt våra praktikplatser, jag, Emelie och Sonny har varit på en skola som heter Amicus där det finns barn mellan 3-6 årdär ska vi nu vara i två veckor! Nu ska ni få se lite bilder från kenya :D


Jag och Emelie i poolen



Jag träffade en sköldpadda idag =)

Nu sitter vi och blogga lt

En första hälsning från Afrika

Hejsan =)

Nu befinner jag mig på svenska skolan i Kenya, vi har haft problem med internet här så jag har inte kunnat blogga något förän nu!

Vi hann bara svänga ut från parkeringen vid flyplatsen i Narirobi så fick vi se giraffer =) Vi fick även se gamar den bilturen! Dom kör son galningar här!!!! Man måste passa sig noga när man är ute och går!!!!

Vi kom fram igår på morgonen, vi var väldigt trötta för vi fick ingen sömn på planet, den sista flygresan var med ett sånt här lyxfyg med varsin tv, men såklart så fungerade inte min tv =P Igår så var vi på köcentret som ligger nära två gånger, det finns mycket fina saker att köpa där, vi ska dit idag igen =) Såklart så sola och badade vi också, alla har brännt sig!!! Solen är jätte stark för Narirobi ligger undefär 1700 meter över havet så idag ska vi fara och köpa stark solkräm!

De flesta som bor här på skolan har varit här sedan augusti!! Väldigt lång tid, så länge skulle jag aldri kunna vara borta hemifrån!! Men det är väldigt fint här, det finns pool, tennisplan, basketplan och volleybollnät =)

Nu ska vi alldeles strax åka till våra praktikplatser, kommer bli en väldigt spännande dag

Ha det så bra så ses vi snart!

Puss

RSS 2.0